En hög böcker från Bokrean 2014

Magin kring bakrean håller på att blekna bort. Eller är det jag som är påväg att bli suddig och otydlig?

Jag var på uppdrag bokreans första dag. Så det blev inget besök alls in bokhandeln. Inte en enda. Först senare i veckan och igår.

För i tiden öppnade fyra bokhandlare i min hemstad för oss boknördar vid midnatt. Vi ”drog från krog till krog” i februarinatten. Kylan ute och värmen inne gjorde oss växelvarma.

Nu är det andra tider. Jag läste katalogen från Akademibokhandeln och prickade för många böcker som jag skulle vilja ha. Sen tog jag ett tur på nätet: Drog från sajt till sajt. Ljummen. Prisjämförde med Bokfynd och gjorde så mina beställningar.

Idag kom meddelandet från Bokus att mina böcker var packade och var ivägskickade med Schenker till kiosken som jag se från mitt köksfönster. (Gamla tiders Postverket gör mig inte nostalgisk för fem öre. Paket till kiosken nära mig, med justa öppettider och serviceinriktade människor bakom disken, passar mig perfekt.)

Så vad sägs om den här högen? Analysera mig.
* Jan Lööfs bilderbok
* Det medeltida Uppland : en arkeologisk guidebok
* Domkyrkan som andaktsmiljö under senmedeltiden
* Summa summarum
* Få det gjort! : svart bälte i vardagseffektivitet
* SnAppshots : så tar du de bästa bilderna med din mobil
* Gustaf Aulén : biskop och motståndsman

En av böckerna ska jag ge till en av mina anställda. Hon har själv önskat sig den. Men hela paketet köper jag privat. Det är andra trevliga och nyttiga böcker som jag skaffat till firman. Ska plocka fram någon av dessa och berätta om i ett kommande blogginlägg.

Två böcker jag hade på min lista var slut i hos de nätbokhandlare jag besökte. En hittade jag på Akademibokhandeln i Uppsala: På vandring genom Europa

 

Den andra får jag fortsätta att leta efter: Nytänkarna

This entry was posted in böcker and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>