Ett erkännande i flera dimensioner

Jag är en fyrfältsmänniska. Och jag kom ut som det redan för 30 år sedan.

Att ställa samman två ordpar, två begreppspar i en figur som består av en horisontell och en vertikal axel, ger mig tankereda.

Bland flera bra flera bra böcker på årets bokrea valde jag att ta Beslutshandboken av Mikael Krogerus och Roman Tschäppeler. Den fanns visserligen redan i mitt bibliotek i sin engelska upplaga. Originalet är på tyska. Men jag tänkte att det är bra att både ha den svenska översättningen nära till hands och kunna visa den för andra.

För jag visar gärna böcker för andra människor. Om tillfälle ges, så tar jag med mig böcker ut när jag föreläser och dukar ett bokbord i lokalen. Och jag lägger gärna ut litteraturförslag på nätet och mejlar den som frågar efter.

Beslutshandbokens hela innehåll är en fyrfältare på insidan av pärmen. I en värld med ”jag” i norr och ”andra” i söder, med ”handla” i väster och ”tänka” i öster har författarna placerat ut alla bokens avsnitt och tankemodeller.

Författarna har en webbplats, om sina böcker och lite till. Och en app för datorplatta eller smart mobil.

Det här inlägget postades i böcker och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera