Inte 400 filmer. Bara nästan

Vid sidan av jobbet försöker jag också roa mig. Jo, jag menar precis så: Mitt mitt yrke och mitt arbete är roligt. Och det i ordets bästa och djupaste mening. Jag gläds åt att få jobba med det som är mitt intresse.

Så vid sidan av arbetet, så väljer jag att göra det som är lika roligt eller nästan lika roligt som att arbeta. För några år sedan ville jag testa ett webbverktyg för nätverkande som jag stött på. Det heter Ning. Och jag gillade vad jag såg. Då, när det begav sig, fanns Ning i en gratisversion. Idag kan man välja mellan nivåerna: Prisvärt, billigt och jättebilligt. För mina behov räcker det senare. Och det räcker långt.

Men Ning byggde jag nätverket Livet i Svenska Kyrkan. Idag har nätverket fler än 400 medlemmar. Och som det verkar många besökare som väljer att ta del av det öppna innehållet, utan att skaffa sig gratis konto.

Nätverket Livet i Svenska Kyrkan har flera funktioner. För mig är en av funktionerna att se vad som kan användas för att göra kyrkans kommunikation mer jämställd och mer på ögonhöjd, mer ömsesidig och mer aktiv. Alltså: mindre hierarkisk och mindre reaktiv.

Jag hoppas också att det finns de som tycker att det är bra att veta att det finns en samling med flera hundra filmer som det går att söka bland. Och jag taggar varje film så att det ska bli ännu lite lättare att hitta. Livet i Svenska kyrkan har också ett videotek med snart 400 filmer som på olika sätt speglar livet i Svenska Kyrkan. Det här är filmer som jag hittat på Youtube och på Vimeo. De är ofta roliga och inspirerande att titta på. Min förhoppning är att den växande samlingen ska uppmuntra fler att använda sig av rörliga bilder.  Alla med en smart mobil bär numera en bra filmkamera med sig. Och med en gratis app kan inspelningen redigeras direkt i mobilen eller på en datorplatta.

Se här: En liten film om varför Lunds domkyrka tömdes på alla stolar och hur det såg ut.

Det här inlägget postades i kommunikation och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera