Den vår den svage kallar vinter

Så kom jag då hem till i kvällningen. Dag och natt skulle vara lika långa i Uppsala, just den 19 mars. Så stod det i tabellerna.

Tågbytet på Stockholms Central var mer än darrigt. Två växelfel norrut, redan innan Märsta. Jag jämförde tavlorna inne i hallen med mina appar: Tågtavlan och Min Resa

”Mitt tåg” 21:11 kommer nog. Men vid perrongen står tåget 20:11 i vägen. Köerna norrut har hindrat det att ens lämna stationen. Går på och går av.

När 21:11-tåget rullar in på spåret mitt emot kliver jag på. Sen blir det trängsel, när det hastigt och olustigt bestäms att alla från det andra tåget också ska med. Folk som redan väntat i en timme får svårt att hitta sittplats.

Vi rullar ut från Stockholms Central bara några minuter senare. Kommer växlarna att kunna passeras? Jag utbyter meddelande med tågkunnig vän. Vad tror han? Ska jag komma hem på den här sidan midnatt?

Jo då, växlarna passeras med bara ett kortare stopp på en svart åker. I Märsta, halvvägs, krånglar jag mig upp från fönsterplatsen och erbjuder min plats. Något annat vore oartigt.

Hemma  i Uppsala är det vinter. Avgå, någon.

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i foto och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera