De bytte kattungen mot en åsna

Kattungar har en urstark ställning i sociala medier. Bilder av kattungar, inte bara de sötaste, gillas och delas mer än det mesta på Facebook. Och ett återkommande hot är också, att om man bryter mot regel x eller y, då dör en kattunge. Kattungen är djurens konung på nätet.

Ändå vågade sig en församling i USA på att konkurrera med kattungen. De valde att ta med en åsna till kyrkan på Palmsöndagen. Alla som kom till gudstjänsten erbjöds att ta en selfie eller en welfie tillsammans med åsnan. Och så lade man ut bilderna på församlingens gillasida på Facebook.

Redan första dygnet kunde man registrera fler än 20.000 träffar på Facebook. Och följande söndag kom många nya människor till gudstjänster, därför att de sett bilderna med vänner och släktingar och åsnan.

Palmsöndagen är dagen då man läser bibelns berättelse om hur Jesus under folkets jubel rider in i Jerusalem. Inte på en stridshäst, men på en åsna. Samma djur som bar honom ofödd och Maria, på vägen till Betlehem.

Om några veckor, den 14 april, kommer åsnan Buddy tillbaka till Embrace Church och gudstjänstfirare i alla åldrar kan fota sig tillsammans med åsnan.

Det här inlägget postades i foto och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera