Nätverket Livet i Svenska Kyrkan – vad är det?

Av eget intresse driver jag sedan några år nätverket Livet i Svenska Kyrkan, med en webbplattform för nätverk som heter Ning. Nätverket har medlemmar som kan ha kontakt med varandra, ungefär som på Facebook. De kan gå med i grupper och starta egna grupper och diskussioner.

Nu är antalet medlemmar lite över 400 och det fortsätter att öka. Men jämfört Facebook är aktiviteten i nätverkets grupper och diskussioner mer likt än en gilla-sida än en grupp.

Mer uppskattat är Videoteket och nyhetsflödet. Livet i Svenska Kyrkan har en levande startsida med kyrkliga nyheter som hämtas med RSS. Källorna är flera: De kommer från en Scoopit-sida, från Kyrkans Tidning, Google News, Pressmeddelande från kyrkokansliet i Uppsala,  bloggosfären och det Svenska kyrkans magasin Amos.

Videoteket är en samling över 400 filmer, de allra flesta producerade lokalt i församlingar inom Svenska kyrkan och av stiften. Till Livet i Svenska Kyrkan hör också Kalendern, som alla nätverkets medlemmar kan lägga in händelser i.

Med nätverket Livet i Svenska Kyrkan ville jag visa att det händer mycket bra saker i Svenska Kyrkan, i första hand i de många församlingarna, men också i de inomkyrkliga organisationerna, i stiften och i nationella satsningar och möten. Och det tycker jag att jag har lyckats med.

Det som återstår, och som jag arbetar vidare med, det är att sprida en den delningskultur som gör att människor oftare på eget initiativ delar med sig av vad de själva skapat och bra saker som de ser andra åstadkomma.

Det händer så mycket bra i Svenska Kyrkans församlingar. Överallt och hela tiden. Om vi hjälps åt så kan allt fler ana bredden och djupet.

Det här inlägget postades i kommunikation och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera