Twitter ger mig stora öron

Den dagliga dosen Facebook, kan jag klara mig utan. Men Twitter vill jag inte gärna bryta kontakten med. Här finns ett flöde som ger mig de stora öron jag behöver, i första hand för jobbets skull, men också för att underhålla mitt personliga engagemang och mina intressen.

Twitter ger mig de genvägar, som jag som soloföretagare så väl behöver. De nyfikna och kunniga människor, som så generöst delar med sig av sina fynd, sina noteringar och reflektioner på Twitter – jag har verkligen glädje och nytta av dem.

Sökningar med sökord och taggar, kompletterar vad jag kan läsa i flödet som skapas av tweets från de 2001 twitterkonton jag valt att följa. Nästan bara människor och bara några få företag och organisationer.

Jag har flera listor för Twitter, dels de som jag skapat själv och dels de som jag kopierat av andra. Men jag använder dem dagligen. En dold lista har jag för att spara nya namn, som jag inte får plats med att följa.

Någon gånger i månaden får jag städa bland dem jag följer, för att få plats med nya. Twitter sätter en gräns, som har med att begränsa missbruket av tjänsten. Det händer jag jag skulle önska att fler människor följde mig, så att jag fick plats med fler nya i mitt flöde.

Jag behöver fler följare, men vill inte låta mina tweets bli beräknande och med dem fiska efter nya följare.

Det här inlägget postades i kommunikation och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera