Nätverkande kommunikatörer på Stockholms Universitet

Gänget av nätverkande kommunikatörer vid Stockholms Universitet hade kallat på mig. Ett par pass om sociala medier i universitetets tjänst, var beställningen.

Här en länk till bilderna jag hade som ledstång för det prat jag förberett.

Min vana trogen hade jag med mig ett urval böcker från mitt bibliotek. Extra roligt att få ha med sig böcker till ett bibliotek. Ja, vi möttes i ett rum vägg i vägg med det stora universitetsbiblioteket. Böckerna jag hade med mig:

 • Media, Marshall McLuhan
 • Försvinnandets estestik, Paul Virilio
 • Kroppsmaskinerna, Alexander Bard och Jan Söderqvist
 • Platsen som ine finns, Tor Nørretranders
 • Sinnesmarknadsföring, Bertil Hultén, Niklas Broweus, Marc van Dijk
 • Gilla, Brit Stakston
 • Det goda tramset, Åsa Stenström och Niklas Myhr
 • Joina sociala medier, Kontaktnätet
 • Prat, skratt, skvaller och gräl, Viveka Adelswärd
 • Ge svar på tal, Anders Mathlein
 • Det goda värdskapet, Jan Gunnarsson och Olle Blohm
 • Snapp shots (bästa bilderna med din smartphone) Adam Bronkhorst
 • Vad du än tänker, tänk tvärtom, Paul Arden

Flera av böcker är för länge sedan slut hos nätbokhandlare som Adlibris och Bokus. För bokslukaren rekommenderar jag för övrigt mycket prisvärda Book Deepository  Många böcker går att hitta i antikvariaten, via Bokbörsen.

I sista delen av mötet listade jag exempel på weebtjänster som jag rekommenderade kommunikatörerna att använda i jobbet, om Scoopit. Jag använder själv tjänsten och  samlar jag bra saker och annat som jag finner värt att uppmärksammas av den som jobbar med eller har intresse av kommunikation och medier.

Kolla in andra kuratorer på Scoopit:  Public Relations and Social Media Insight

IKT-spaningar från Linköpings Universitet. You and your Social media

Några nödvändiga ord blev sagda om att vara sig själv på nätet, liksom i den analoga världen. Inte minst i en tid när dessa värdar konvergerar, löper samman. Invändningar fanns bland deltagarna mot att inte upprätthålla gränsen mellan arbete och fritid, mellan rollen som anställd och den privata. Helt i sin ordning, för mig. Alltid en lika nyttig påminnelse om att det fortsatta samtalet om att sätta den bortre parentesen om denna västerländska konstruktion.

Så, hitta mig på nätet. Där hittar jag stundom även mig själv.

Hitta mig på Twitter @martingarlov Hitta mig på Linkedin  Hitta mig på Instagram Hitta mig på på Pinterest Hitta mig på Facebook

I en sammanfattning skickad till deltagarna tipsade jag om några grupper på Facebook:

Social medier i offentliga sektorn

Sociala medier i idéburna organisationer 

Sociala medier i skolan

I medskicket så rekommenderad jag också läsning av en artikel från KFUM: Hur du får svart bälte i sociala medier

När jag i skymningen satt också skrev, så kom jag på böcker jag också borde haft med mig:

 • Connected, Nicholas A Christakis och James H Fowler (sv eller eng)
 • Mänskliga nätverk, John R McNeill och William H Mc Niell
 • Gryning över Kalahari, Lasse Berg
 • Skymningssång i Kalahari, Lasse Berg
 • Ut ur Kalahari, Lasse Berg
 • Härskarteknik, Elaine Eksvärd
 • Vardagsmakt, Elaine Eksvärd
 • Long Tail, Chris Andersson (sv eller eng)
 • Permission marketing, Seth Godin (sv eller eng)
 • Social Media Explained, Mark W Schaefer
 • Fuck Logic – om konsten att tänka oklokt och få mer pang för pengarna, Per Robert Öhlin

Stockholms Universitet med alla sina tiotusentals studenter och medarbetare finns i sociala medier. Mångfaldigt, genom alla dessa människor. Finns också genom sina institutioner.

På Twitter har universitetet sitt konto. Där finns också universitetets egen IT-avdelning. På Instagram förekommer taggen #stockholmsuniversitet Biblioteket har ett eget instagramkonto. Universitetet har en Facebook-sida med över 20.000 gillare. Och många av institutionerna har egna gillasidor, som Institutionen för socialt arbete.

 

Det här inlägget postades i kommunikation, strategi, utbildning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera