Röda Huset

Röda huset vid hamnen i Skillinge. Stugan har fyra bäddar plus extrabädd, WC, dusch, kyl, frys, micro och TV. Mindre uteplats tillhör huset. Tvättmaskin i källaren. De tre sommarmånaderna juni, juli och augusti finns fritt wifi i huset.

Uthyres lördag kl. 12 – lördag kl. 10.

Pris 4.400 kr per vecka.

Se lediga veckor och gör en bokningsförfrågan på sajten Fritiden. Där finns också bilder på husets utsida och insida. Klicka vidare Fritiden.se

Röda Husets adress är Båtbyggarsträddet 3 i direkt anslutning till gästhamnen i Skillinge.

Kontakta Anne Garlöv 070-630 08 59 och Karl-Erik Garlöv 070-589 63 96

Bankkonto: Swedbank 8452-5 813 962 968 0

IBAN 845258139629680

BIC SWEDSESS

Skillinge – en av Österlens pärlor

Söder om Simrishamn och Brantevik ligger Skillinge med en av kustens fiskehamnar.

Under medeltiden var Skillinge en viktig hamn för sillfisket. En andra storhetstid inföll under slutet av 1800-talet då en av Sveriges största segelfartygsflottor hade sin hemmahamn här. I närheten av hamnen ligger Sjöfartsmuséet med en hel del fartygsmodeller från denna tid.

Bebyggelsen är huvudsakligen från 1800-talet. Badplats, med barnbassäng och simskola, finns vid Borrby strand, 6 km från Skillinge. Simkunniga kan bada i hamnen. Från Skillinge utgår promenadvägar längs kusten med sandstränder söderut och klippor norrut.

Nära hamnen finns livsmedelsaffär, fiskaffär och hamnkrog. I Skillinge finns också postservice, kiosk och bussförbindelser till Ystad och Simrishamn.

Kulturella aktiviteter kan man avnjuta på Skillinge teater och konstgallerier i byn. Under sommarmånaderna hålls flera loppmarknader och Skillingedagen.

Inne i Båtbyggarsträddet intill hamnen Röda huset ligger inne på sträddet närmast gästhamnen i gamla delen av Skillinge. Framför huset finns en uteplats ut mot den kullerstensgård som delas med de närmast husen. På husets egen uteplats finns bord och bänk och två stolar. Fri bilparkering i hamnområdet.

Husets ytterdörr – en praktisk halvdörr – leder in till den lilla hallen med rummet till vänster, köket rakt fram och badrum med toalett till höger.

I rummet finns bord med utdragbara skivor som ger plats för många till middagen. Här finns också en läsfåtölj. Innanför rummet en alkov med tv och rymlig hörnbädssoffa som kan bäddas för två personer.

Kök med standardspis, plus microugn, kyl och frys. Köket är välutrustat med porslin, bestick, köksredskap och köksmaskiner: brödrost, elvisp, vattenkokare etc.

På övervåningen finns en hall och ett sovrum med två bäddar, byrå, nattygsbord och stolar. I hallen finns en klädgarderob och plats för en extrasäng.

Huset värms upp med vattenburna element och elradiatorer.

På webben om Skillinge och Österlen

Skillinge företagarförening > Läs här

Skillingekarta > Läs här

Skillinge Teater > Läs här

Östangård Skillinge > Läs här

Skonerten Klara Marie i Skillinge > Läs här

Skillinge skeppshandel > Läs här

Österlen.se > Läs här

Visit Österlen > Läs här

Position Skåne > Läs här

Kommentera